Personlig og faglig udvikling

Jeg blev i løbet af mit erhvervsliv, som pædagog, efter nogle år optaget af ledelse. Alle pædagoger bedriver ledelse af andre mennesker - små børn, unge menneskeer, voksne handicappede eller ældre. Jeg har fra starten af mit virke, som pædagog, fungeret som praktikvejleder og senere været praktikkoordinator på mine arbejdspladser. Jeg finder det spændende og vigtigt at hjælpe andre mennesker til at udvikle sig og lykkes. Jeg ville gerne udvikle denne trang til at lede andre mennesker til noget mere - jeg valgte derfor finde ud af om ledelse af andre medarbejdere kunne være noget for mig.

Jeg startede derfor i 2014 på et før-leder-forløb i Horsens Kommune, hvor jeg på det tidspunkt var ansat. Her lærte jeg en masse omkring mig selv og min personlighed og fik yderligere bekræftet at det med at lede nok var noget jeg skulle gå videre med i mit liv. Samtidig kunne jeg også se på min lederprofil at jeg ikke var en typisk traditionel leder. Jeg har brug for at være i tæt kontakt med mine medarbejdere og være tæt på ift. den daglige sparring. Jeg har prøvet i et par år at arbejde 100% med ledelsesopgaver og det giver ikke mening for mig i længden. Jeg har brug for en tæt sammenhæng og jeg brænder for den nære ledelse i hverdagen, hvor jeg er tæt på kolleger og medarbejdere. Jeg arbejdede i nogle år i en kombinationsstilling, hvor jeg var 2/3 i ledelsesopgaver og 1/3 i praksis med de børn, som jeg arbejdede med. I sommeren 2019 blev det tydeligt for mig at jeg var nødt til at tage et vigtigt valg, hvis jeg skulle få skabt balance i mit liv.

Jeg valgte derfor efter grundig overvejelse at søge tilbage til mit oprindelige erhverv, som pædagog, og det viste sig at være en rigtig god beslutning for mig. Jeg har lært rigtig meget i mine 4 år i ledererhvervet, men vigtigst af alt, så har jeg lært at for mig er balance i livet og gensidig respekt vigtigere end at bedrive ledelse fuld tid. Jeg brugte enormt mange timer på at være leder og det brændte mit lys i begge ender. Jeg kan se omkring mig, hvordan mange ledere kæmper med stress og problemer, fordi det ikke er timer nok og de er pressede. Jeg ville ikke være en af dem, som fulgte med i den dårlige statistik, så jeg tog valget, imens jeg stadig kunne klare at komme videre selv.

I dag arbejder jeg på et bosted for voksne med særlige behov. Jeg holder af at have den nære kontakt til borgerne i hverdagen og den tætte sparring med mine kolleger. Jeg nyder at kunne gå på arbejde og vide at når jeg tager hjem, så kommer der en superdygtig kollega og tager over for mig. Jeg nyder at kunne bruge mine kompetencer, som pædagog, men også trække på den viden, som ledererhvervet har givet mig. Det giver mig et nuanceret blik på problemstillingerne. Jeg har heldigvis en rigtig god leder, som kan se fordelen i at have en medarbejder ansat, som kender sagen fra begge sider af bordet.

Om jeg vender tilbage til ledererhvervet?? Det ved jeg ikke endnu... man skal jo aldrig sige aldrig 😉 

Seneste kommentarer

02.06 | 20:58

Hej Lilian. Tak for din kommentar. Du skal gøre hvad der føles rigtigt for dig. Din familie kan have svært ved at forstå dit valg - men det skal nok komme med din positive forandring.
😊🌟 Heidi

02.06 | 20:12

god info og tak for din historie. Jeg går selv lige nu og overvejer om jeg skal springe til en operation...eller det vil sige, at jeg selv er helt sikker, men at familien ikke er vilde med at jeg gør

01.06 | 04:36

Hej Camilla. Du må gerne kontakte mig. Tlf 26 21 25 05. De bedste hilsner Heidi 😊

31.05 | 21:26

Hej, jeg kan ikke finde kontaktoplysninger på dig. Jeg er journaliststuderende og er ved at lave et indslag om gastric bypass-operationer og leder efter en erfaringskilde. Håber du vil give lyd! :)

Del siden