Min holdning til krop og motion

Jeg er fra naturens side udstyret med en stærk krop, som har kunnet understøtte den livsstil og dermed det fysiske liv, som jeg har tilbudt den. Jeg har i perioder været rigtig hård ved min krop, da jeg har tilbudt den 60 kilo ekstra vægt at slæbe rundt på.

Jeg har stærk vilje ift at gennemføre det jeg sætter mig for - og dette gælder også kropslige udfordringer. Jeg har i perioder været utilfreds og vred over det, når jeg oplevede at min krop ikke kunne følge med på det jeg egentligt gerne ville præstere. Med tiden har jeg lært at elske at min fordel ift min krop er min udholdenhed og min alsidighed. Jeg kan være med på det jeg gerne vil -

Sådan har det ikke altid været. Min nuværende fysiske form er ny - jeg har været slank og stærk i godt 1,5 år. Jeg blev jo sleeve-opereret i august 2017 og dette gav et samlet vægttab på i alt 60 kilo. Fra jeg var ca. 20 år til jeg blev 40 år, der var jeg ekstremt overvægtig. I 20 år vejede jeg langt over 100 kg og min krop var derfor dagligt på konstant cross-fit træning - ved udfordringen ift. blot at bære sin egen vægt rundt. I de 20 år var træning bestemt ikke noget jeg var fan af, fordi det var mega-hårdt - Jeg var jo tung og havde ingen energi til andet end at passe mit arbejde. Jeg er fantastisk taknemmelig over at min krop faktisk holdt ud - indtil jeg fik lavet en u-vending og tog den store beslutning omkring at nu skulle det være anderledes en gang for alle.  

Mit forhold til reel motion har igennem mit liv handlet mest om at lave motion, hvor der var win-win i det. Dvs. at jeg kan lave to ting samtidig, så bliver jeg mere tilfreds. Jeg kan bedst lide, når jeg får mere ud af det end blot bevægelse/træning/kalorieforbrænding - det kunne fx. være at gå en tur og høre en podcast samtidig. Eller løbe en tur og høre min playliste samtidig. At cykle en tur og samtidig derved transportere mig på arbejde og hjem igen.

Jeg har i perioder trænet i fitnesscenter med styrketræning, hvor det har handlet om at have et specifikt mål med min træning fx. at gøre min krop så stærk, som muligt, op til en forestående operation. Her har jeg også podcast i ørerne. Jeg har brug for at være i min egen verden, når jeg laver styrketræning. At være i min egen bobbel. 

Når jeg laver motion, så gør jeg det for at få ekstra point ind på kontoen. Forstået på den måde at det giver mig ekstra energi til det aktive, sociale og fantastiske liv, som jeg gerne vil have energi til at leve. Jeg er livsnyder og livskvalitet og livsglæde er vigtig for mig og det at jeg kommer ud og får mig bevæget hver dag - gør at jeg fylder den vigtigste benzin på ift. at sikre mig en højere livsglæde, fordi jeg simpelthen bliver gladere af det. Samtidig så er jeg også glad for mad og lækre desserter og slik, så motionen er helt konkret med til at at sikre at min fortsat er slank og trimmet, også selvom jeg også fester og nyder de gode ting i livet, som ellers ville give ekstra kilo på sidebenene... Hvor sidder egentligt sidebenene? - tror mine sideben skal bortopereres ved lejlighed 😉 

Jeg har simpelthen brug for at der er et konkret mål eller en dobbeltgevinst i det, når jeg laver motion. Samtidig så kan jeg mærke at jeg nyder at mærke at min krop bliver brugt og at den bliver træt fysisk - Den bedste søvn får jeg, når min krop er fysisk træt.  

Jeg tror på at motionen gør en forskel for mit fysiske og psykiske velvære. Jeg er meget bevidst omkring at motion ikke har været en naturlig del af mit liv i mange år, derfor bliver jeg nødt til at holde fokus på min motion og få den gennemført kontinuerligt. Jeg kan mærke at når jeg laver motion hver dag, så får jeg boostet mit overskud og jeg bliver sgu også rarere at være sammen med 😎

Jeg er kommet godt igang med min træning. Jeg kæmper med at lave planken. Det begynder sgu at se godt ud i profil. Jeg startede på 10 sekunder og er nu oppe på 1 minut og 35 sekunder. Målet er 10 minutter.

Jeg er kommet godt igang med min træning. Jeg kæmper med at lave planken. Det begynder sgu at se godt ud i profil. Jeg startede på 10 sekunder og er nu oppe på 1 minut og 35 sekunder. Målet er 10 minutter.

Seneste kommentarer

02.06 | 20:58

Hej Lilian. Tak for din kommentar. Du skal gøre hvad der føles rigtigt for dig. Din familie kan have svært ved at forstå dit valg - men det skal nok komme med din positive forandring.
😊🌟 Heidi

02.06 | 20:12

god info og tak for din historie. Jeg går selv lige nu og overvejer om jeg skal springe til en operation...eller det vil sige, at jeg selv er helt sikker, men at familien ikke er vilde med at jeg gør

01.06 | 04:36

Hej Camilla. Du må gerne kontakte mig. Tlf 26 21 25 05. De bedste hilsner Heidi 😊

31.05 | 21:26

Hej, jeg kan ikke finde kontaktoplysninger på dig. Jeg er journaliststuderende og er ved at lave et indslag om gastric bypass-operationer og leder efter en erfaringskilde. Håber du vil give lyd! :)

Del siden